VAN / TUŞBA - Kalecik İlkokulu

Ara

Okulumuzda Dilimin Zenginlikleri Projesi Kapsamında Aralık Ayı içerisinde 2.3. ve 4. sınıflar arasında  Anahtar Kelimelerle Hikaye Anlatma Yarışması düzenlenmiş ve dereceye giren öğrencimiz 4/G Sınıfı Büşra EŞİYOK'un eserini  sizlerle paylaşarak kendisini tebrik ediyoruz.

Ara

Dilimin Zenginlikleri Projesi kapsamında  Yunus Emre Şiirleri okunarak öğrendiğimiz kelimelerle yeni cümleler oluşturduk. Aralık ayı için okulumuz öğrencilerinden Asmin Arjin KUMRİOĞLU'nun çalışmasını sizlerle paylaşıyoruz.

Ara

Odd Socks Day etkinliğinin amacı okula gelirken “ilginç/değişik/farklı çoraplar” giyerek hepimizi benzersiz kılan özelliklerimizi kabul etmek ve zorbalık konusunda farkındalık yaratmaktır. Bununla ilgili okulumuz öğrenci ve öğretmenleri farklı çoraplar giyerek bu etkinliğe katılmış oldu. Bunun yanı sıra öğrencilerimiz yaptığı pano ve resimlerle bu konuya dikkat çekmiş oldu.

Ekm

Erasmus projesi çerçevesinde 'Okullarda akran zorbalığını önlemek ve farkındalık oluşturmak' amacıyla Yunanistan'a giden öğretmen ve öğrencilerimiz Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Bakır Bedevioğlu'nu makamında ziyaret ederek çiçek taktiminde bulundular.

Ekm

Erasmus projeleri çerçevesinde düzenlenen ziyarette öğrenci ve öğretmenlerimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 1881 yılında dünyaya geldiği yer olan ve bugün müze olarak kullanılan Selanik'teki evini ziyaret etti. Burada Atatürk ve annesi Zübeyde Hanım’ın balmumu heykelini gören öğrenci ve öğretmenlerimiz, duygulu anlar yaşadı.

Hırvatistan Erasmus Albümü

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kalecik İlkokulun'da coşkuyla kutlandı.

Nis

Erasmus+ Projesi kapsamında Bulgaristan'a yapılan  ziyaret ve eğitimlerden kareler

Nis

2 Nisan Van'ın Kurtuluşu okulumuzda yapılan törenle kutlandı.

Mrt

Şanlı tarihimizin en önemli günlerinden birisi olan 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü bugün kutlanıyor. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi 108. yıl dönümü için ülke çapında etkinlikler düzenleniyor. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Çanakkale'yi geçilmez kılan tüm kahramanlarımız saygıyla ve minnetle anılıyor.

Mrt

Mesleki Eğitim alanındaki Ortaklık faaliyetleri, proje ortağı kuruluşların personeline, Program Üyesi ülkelerde öğrenme, öğretme ve eğitim alma/verme faaliyetlerine katılma imkânı tanır. Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar projelerinde; kısa dönemli ortak personel eğitimi (3 gün – 2 ay) ve uzun dönemli öğretmenlik veya eğitmenlik görevlendirmeleri (2 – 12 ay) şeklinde iki tür öğrenme hareketliliği yapılabilmektedir.